1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice
Wynncraft, the Minecraft MMORPG. Play it now on your Minecraft client at (IP): play.wynncraft.com. No mods required! Click here for more info...

Tool Wynncraftin Säännöt Suomeksi || Wynncraft Rules In Finnish

Discussion in 'Your Work' started by Aarontti, Jan 10, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Aarontti

  Aarontti <3 HERO

  Messages:
  1,858
  Likes Received:
  16,495
  Trophy Points:
  164
  Minecraft:
  Yo y'all. I was really bored for the past couple of days, so I decided to translate the entirety of Wynn's rules to Finnish with the help of my A++ grade grammar and wide finnish vocabulary inside my head. It was actually quite interesting to do, considering that Finnish is known as one of the world's most difficult languages, and English coming from a completely different language family. A whole bunch of finer terms for things don't exist in the language to begin with, so I did my best at finding accurate alternatives for them, with only a couple Finglished exceptions. If you figure out better alternatives for some of them or find any issues, feel free to let me know. Without further ado, here you go:

  [​IMG]

  Wynncraftin Säännöt


  Jotta kaikki voisivat pitää hauskaa pelatessaan Wynncraftia, jokaisen yhteisömme jäsenen täytyy noudattaa näitä sääntöjä. Älä pelkää, emme ole hirviöitä. Yleensä aiomme vain varoitta sinua jos rikot sääntöjä. Vakavammissa tapauksissa se voi kuitenkin johtaa porttikiellon asettamiseen tilillesi. Onneksi, voit kuitenkin tehdä hakemuksen saadaksesi toisen mahdollisuuden.

  Ota huomioon, että säännöt voivat muuttua joko selvennyksen, vanhan säännön poistamisen, tai uuden säännön lisäämisen vuoksi (Jos huomaat virheen säännöissä, ota yhteyttä @Salkasmiin yksityisviestillä). Moderaattoreilla on myös oikeus päättää miten he soveltavat ja valvovat sääntöjä. Jotkut saattavat olla hieman tiukempia kuin muut, mikä on luonnollisesti ymmärrettävää. Näitä sääntöjä voi soveltaa myös eri alustojen välillä tilanteesta riippuen, esim. pelin sääntöjä voidaan käyttää myös foorumeilla.


  (Viimeisin päivitys: 11. Maaliskuuta, 2018.)  Käännökset

  Englanti
  Ranska
  Saksa
  Japani
  Hollanti  Pelin Säännöt

  1. Ei hakkerointia tai hakkerointiin tarkoitettuja ohjelmia.

  Kaikki pelimuokkaukset sekä ohjelmat jotka antavat sinulle etuja pelissä lasketaan hakkeroinniksi. Modit ja muut pelimuokkaukset jotka eivät anna varsinaisia pelietuja (kuten esim. Optifine) ovat sallittuja. (Esim. lentäminen, automaattinen tähtääminen/killaura, veden päällä kävely, nopeuden lisäys ja jopa pelkkä hakkien hallussapito, vaikkeivat ne olisikaan käytössä)

  Hakkien kautta Wynncraftiin yhdistäminen ei ole sallittua, vaikkeivat sen ominaisuudet olisikaan käytössä. Sinulla ei ole mitään syytä liittyä kyseisenlaista ohjelmaa käyttäen, muu kuin hakkerointi, joka luo liian suuren riskin siihen että käyttäisit niitä, antaen sinulle epäreiluja etuja. Jos et ole varma siitä, onko modi sallittu, lähetä yksityisviesti yhdelle moderaattoreistamme.


  2. Makrot.

  Makroja saa käyttää vain aktivoidakseen kolmen klikkauksen loitsuja tai automatisoidakseen keskustelukomentoja kuten seuruejärjestelmää. Makrot jotka ovat jatkuvasti päällä tai ovat johonkin muuhun tarkoitukseen eivät ole sallittuja, sillä ne antavat sinulle epäreiluja etuja.


  3. Älä hyväksikäytä virheitä, toimintahäiriöitä tai muita vikoja.

  Kaikki pelin toiminta mikä ei ole tarkoituksenmukaista, ja antaa pelaajalle epäreiluja etuja tai sallii väärinkäytön lasketaan toimintahäiriöksi. Tiedon jakaminen siitä, miten hyväksikäyttää virheitä muiden kanssa (lukuunottamatta moderaattoreita ja QA:ita) ei ole sallittua, ja johtaa rangaistukseen. (Pelialueelta poistuminen, luvattomien esineiden hankkiminen ja hallussapito, esineiden monistaminen, rajoitettujen alueiden läpäisy, territorio-odotusaikojen ohitus, ja värillisen tekstin käyttö ovat muutamia esimerkkejä.)

  Se, ettet tietänyt jonkin olevan toimintahäiriö, ei ole tekosyy sille etteikö sinua voisi rankaista. Jos et ole varma siitä, onko jokin tarkoituksenmukaista toimintaa, voit lähettää yksityisviestin jollekin moderaattoreistamme. Jos löydät virheen ja ilmoitat siitä meille, sinua ei rankaista mikäli et käyttänyt sitä hyväksesi.


  4. Älä kiroile, loukkaa tai häiritse muita.

  Tämä sisältää sensuuroitujen sanojen kiertämisen. Kiroilu on sallittua, kunhan sitä ei hyväksikäytetä tai se ei kohdistu kehenkään. (Tämä sisältää muttei ole rajoitettu rasismiin, seksismiin tai seksuaaliseen ahdisteluun, toisten vähättelyyn, toisten pyyntöjen lopettaa häiritseminen sivuuttaminen, ja mielensairauksien tai muiden psykologisten ongelmien kustannuksella pilailu.)


  5. Älä spämmää.

  Spämmi on viestien lähettämistä todella nopeasti tai turhien sisällöttömien viestien lähettämistä tukkiakseen keskusteluja. (Tämä sisältää myös /p, /r, /msg, /g, /report ja kaupasta ostettavat huudot (shout).)


  6. Älä väärinkäytä /report -komentoa.

  Moderaattoreiden yhteydenottotyökalut ovat vain vakavia ongelmia varten. (Valheelliset ilmoitukset, ilmoitusten spämmääminen, ilmoitusten käyttö huomion saamiseksi, vitsi-ilmoitusten lähetys.)


  7. Älä huijaa pelaajia.

  Lisätietoja toisten pelaajien huijaamisesta voit löytää tästä tästä viestiketjusta Trade Market -osiossa. (Jonkin myyminen huomattavalla ylihinnoituksella, toisten huijaaminen esineen hinnan alentamiseen, toisten huijaaminen väärän esineen ostamiseen josta ei ollut sovittu etukäteen.)


  8. Älä pidä tai käy kauppaa vanilla-Minecraft -esineillä.

  Tämä sisältää virheiden hyväksikäytön saadaksesi niitä käsiisi, sekä niiden myymisen että ostamisen. Jos saat sellaisen vahingossa, heitä se pois.

  Perus-Minecraft esineet joilla ei ole Wynncraftille ominaista kuvausta (Esimerkiksi, Wynncraftin "Mätä Liha" (Rotten Flesh) -esineellä on "Junk Item" kuvauksenaan, kun vanillaesineellä ei ole).

  Esineet jotka ovat uudelleennimettyjä tai uudelleenteksturoituja, mutta ovat muuten vanillaesineitä. ( Esimerkiksi, minecraftin puiset laudat esiintyvät vesisauvana.)


  9. Älä mainosta.

  YouTube ja Twitch ovat sallittuja yksityisviestien kautta. Saat puhua näistä, muttet voi antaa suoraa linkkiä tai IP-osoitetta mainostaaksesi jotakin. (Tämä sisältää, muttei ole rajoitettu YouTube-kanaviin, Twitch-lähetyksiin ja Mineraft servereihin)


  10. Älä esitä olevasi henkilökuntaa.

  Käyttäjänimen muuttaminen hyvin samanlaiseksi henkilökunnan jäsenen kanssa tai esittääksesi olevan osa henkilöstöä, vaikket olisikaan. Henkilökunta sisältää Sisältötiimin.


  11. Älä aiheuta invaasioita tai tarkoituksenomaisesti tapata muita pelaajia.

  Hirviöiden johdattaminen kaupunkeihin siten, että ne tappaisivat kaupungin sisältämiä pelaajia on invaasio, eli PMI (Player Made Invasion). Tämä sisältää myös hirviöiden johdattamisen "turvassa" olevien henkilöiden luokse saadaksesi heidät tapettua, sekä toisten pelaajien työntämisen epäturvallisille tai vaarallisille alueille, tai veteen/laavaan. Toteemien käyttö hirviöiden määrän lisäämiseksi kaupungeissa ei myöskään ole sallittua, vaikket olisikaan itse tuonut hirviöitä mukanasi.


  12. Älä osta tai myy pelinsisäisiä esineitä oikeaa rahaa vastaan.

  Oikean rahan, tai jonkin rahan arvoisen tuotteen käyttö pelinsisäisten esineiden ostosten tekemiseen muiden pelaajien välillä. Tämä sisältää Wynncraftin oman kaupan sisäisten kohteiden myynnin ja oston pelinsisäisiä esineitä vastaan, sekä palveluiden myynnin oikeaa rahaa vastaan alustoillamme.


  13. Sääntöjä useampien tilien omistuksesta.

  Toissijaisten Minecraft-tilien käyttö ensimmäisen ohella on sallittua. Jos yksi tileistäsi kuitenkin rikkoo sääntöjä, rangaistukset koskevat kaikkia tilejäsi.


  Et saa tehdä seuraavia asioita toissijaisen tilin avulla:

  Avustaa päätilisi kiltaa (Guild) tai sen kanssa liitoksen tehneitä kiltoja millään tavalla, kuten nopeuttamalla alueiden hyökkäystä tilin avulla.

  Jos tilisi on porttikiellossa, et voi käyttää toista tiliä jatkaaksesi pelaamista, sillä tämä lasketaan kiellon välttelyksi.

  Kuka tahansa, jolle annat tahdonalaisesti oikeuden käyttää tiliäsi voi käyttää sitä kuin se olisi heidän omansa. Jos tämän tilin käyttäjä rikkoo Wynncraftin sääntöjä, se lasketaan rangaistavaksi teoksi, olipa käyttäjänä kuka hyvänsä. Tämän vuoksi tilien jakaminen ei ole suositeltavaa.


  14. Älä jaa salattuja tietoja.

  Tiedon jakaminen julkaisemattomasta sisällöstä tai päivityksistä, sisältäen poissuljetut pelialueet ei ole sallittua. Voit keskustella julkaisemattomasta sisällöstä vain, jos joko sisältötiimi tai omistajat ovat virallisesti jakaneet tietoa siitä.


  15. Palautuksien menettelytavat.

  Me emme voi hyvittää tai korvata pelissä menetettyjä esineitä riippumatta siitä miten menetit ne. Jos koet ongelmia Wynncraftin kaupasta ostettujen kohteiden kanssa, ota meihin yhteyttä osoitteessa [email protected].


  16. Ei epäasiallisia käyttäjänimiä, lemmikin nimiä tai pelaajan ulkomuotoja.

  Käyttäjä- tai lemmikkinimet jotka sisältävät hävytöntä tai vihamielistä kieltä, tai muunlaista sopimatonta vihjailua eivät ole sallittuja. Tämä koskee kaikkia kieliä. Pelihahmon ulkoasut jotka ovat joko vihamielisiä tai alstomia eivät ole sallittuja, joten joudut vaihtamaan ne johonkin soveliaampaan.


  17. Minikartat.

  Minikartat sekä reittipisteet ovat sallittuja. Tutkat jotka näyttävät eläimiä, hirviöitä ja/tai arkkuja eivät ole sallittuja. Pelaajatutkat saavat näyttää vain pelaajia jotka ovat molemminpuolisia ystäviä kanssasi, seurueesi (party) jäseniä, tai kiltasi (guild) jäseniä. (Samat säännöt kuin Wynncraftin virallisella kartalla). Luolakartat (kartat jotka näyttävät muita kuin taivasalla olevia palikoita) eivät ole sallittuja.


  18. Älä käytä toissijaisia kiltoja (guilds) tai alakiltoja (sub-guilds) hallitaksesi maa-alueita.

  Killan ei edes tarvitse olla kenenkään jäsenen toissijaisen tilin omistama. Tämä sääntö koskee kaikkia kiltoja jotka valtaavat alueita, ja antavat pääkillan kaapaata ne jälkeenpäin.


  19. Älä AFK-farmaa tai farmaa päävihollisten minioneja.

  AFK-farmaaminen tarkoittaa kaikkia tapoja, joilla voit automaattisesti tappaa vihollisia ilman omaa syötettä, mikä ei ole missään tapauksessa sallittua. Päävihollisten minionit ovat hirviöitä jotka voivat ilmestyvä suurina määrinä ottelun aikana. Niiden tappaminen pelkästään pudottamiensa esineiden vuoksi ei ole sallittua. Minionien tappaminen ja esineiden kerääminen päävihollisen kanssa kamppailun aikana on kuitenkin sallittua.


  Foorumin/Shoutboxin Säännöt


  1. Ei epäasiallisia viestejä.

  Tämä sisältää myös epäasiallisiin asioihin vihjailun. (Mitä tahansa NSFW tai sen rajalla olevaa. Pidä keskustelut 13 vuoden ikärajalle sopivana.)


  2. Ei hyödytöntä sisältöä, spämmiä tai 10 kirjaimen rajan ohitusta.

  (Hyödytön sisältö tarkoittaa sitä, ettet sisällä viestiisi minkäänlaista ajatusta, tai lähetät jotakin hyödytöntä joka ei kuulu tai lisää mitään kyseiseen osioon tai viestiketjuun). Minkä tahansa lainen ylenpalttinen turhien viestien lähettely, lukuun ottaen foorumeiden shoutboxin on spämmiä. 10 kirjaimen rajoituksen kiertäminen lisäämällä viestiin jotakin, kuten "10kirjainta" ei myöskään ole sallittua vaihtokauppaosiota (Trade Market) lukuunottamatta, kun olet keskustelemassa esineiden hinnoista. Voit lähettää turhan viestin työntääksesi viestiketjusi, kuten vaikka kauppapaikan, ylemmäksi, muttei useampaan otteeseen kuin kahdesti päivässä.


  3. Ei toissijaisia tilejä tai useamman tilin omistamista.

  Saat pitää hallussasi vain yhtä foorumitiliä. Et saa jakaa tiliäsi tai luoda tilejä ryhmille kuten killoille (Guild). Toissijaiset tilit ovat nimeltään "nukketilejä", ja johtavat rangaistukseen mikäli luot sellaisen. Olet vastuussa omasta tilistäsi.

  Et myöskään saa luoda nukketiliä välttääksesi porttikieltoa foorumeille.


  4. Älä kaappaa viestiketjuja.

  Uuden asiaanliittymättömän aiheen aloittaminen jonkun muun viestiketjulla.


  5. Ei kinastelua.

  Jos et pidä jostakusta tai luulet heidän tekevän jotakin väärää, älä levitä mielipidettäsi julkisesti, vaan kerro se heille yksityisviestin kautta tai ota moderaattoriin yhteyttä.


  6. Älä tykkää ylenpalttisesta määrästä viestejä tai pyydä henkilöitä tykkäämään viesteistäsi.

  Tykkäyksien pyytäminen missään muodossa ei ole sallittua. (Sisältää henkilön viestien tykkääminen vain sen vuoksi, että heidän tykkäystensä määrä nousisi, tai suuren viestimäärän massatykkääminen viestiketjulla)


  7. Älä lähetä huijauksia, epäluotettavia tai epäillyttäviä linkkejä.

  Epäillyttävät linkit jotka väittävät tarjoavansa asioita kuten ilmaista rahaa Steamissa tai viittoja Minecraftissa, usein kyseisen linkin jakamista vastaan. Nämä ovat lähes aina huijauksia, ja voivat olla vaarallisia.


  8. Älä yllytä riitoja.

  Jos näet riidan (tai henkilöiden välisen käsistä karanneen väittelyn), paina ilmiantonappia (report). Älä huononna tilannetta osallistumalla kiistaan. Nämä riidat ovat viestejä, jotka eivät aiheuta muuta kuin turhaa sanaharkkaa ilman ratkaisua.


  9. Älä häiritse, loukkaa tai ole passiivis-aggressiivinen muita kohtaan.

  (Häiritsemisen käsite sisältää, muttei ole rajoitettu rasismiin, seksismiin tai seksuaaliseen ahdisteluun, toisten vähättelyyn, toisten pyyntöjen lopettaa huomiotta jättämiseen mikäli häiritset heitä, sekä pilan tekemiseen mielensairauksista ja muista psykologisista ongelmista. Esimerkkejä passiivis-aggressiivisuudesta ovat viestit kuten "ketä kiinnostaa", tai ylenpalttinen pilanteko jonkun kustannuksella.)


  10. Mainostus.

  Lähetykset ja videot ovat hyväksyttyjä kaikkialla. Discordin kutsumislinkit ovat sallittuja vain omalla profiilillasi tai tietopalstallasi. Toisten servereiden IP-osoitteet sekä epäillyttävät linkit sen sijaan eivät ole. Jos et ole varma siitä, onko jokin sallittua, kysy moderaattorilta ennen sen lähettämistä.


  11. "Kysy minulta mitä tahansa"-viestiketjut (AMA).

  Ne ovat sallittuja, mutta tarvitset moderaattorin luvan ennen sen julkaisua.


  12. Antajaiset.

  Tavaroiden ja arvoasteiden (rank) ilmaiseksi pois antaminen on sallittua. Lahjoitusaltaat, normaalitasoisten esineiden, tai alle 1LE:n antajaiset eivät ole sallittuja. Loton järjestäminen ei myöskään ole sallittua, sillä niiden tulokset voi väärentää helposti, ja niillä pystyisi huijaamaan pelaajia.


  13. Esittely- ja jäähyväisviestit.

  Vain uudet jäsenet saavat luoda itsensäesittelyviestiketjuja. Eivät palaavat pelaajat. Jäähyväisviestit ovat sallittuja joko omalla profiililla tai Llevigar's Docks -osiossa. Saat lähettää vain yhden jäähyväisviestin, ellei moderaattori anna erityislupaa luoda toista. Saat lisätä jäähyväisviestiisi antajaiset mikäli haluat.


  14. Älä lähetä necroviestejä.

  Viestien lähettäminen viestiketjuille joihin ei ole kajottu tai lähetetty viestejä yli kuukauteen ovat nimeltänsä necroviestejä, eivätkä ne ole sallittuja ellei viestisi sisällä uutta keskustelunaihetta. Viestin alkuperäinen lähettäjä voi pyytää moderaattoria avaamaan lukitun viestiketjun joko yksityisviestillä tai ilmiantonapilla viestin, kuten "voisitko avata tämän" kera.


  15. Tunnistamattomien (Unidentified) esineiden myyminen.

  Tunnistamattomien myyttisten (Mythic) esineiden myynti ei ole sallittua. Legendaariset ja sitä alempiarvoiset kuitenkin ovat. Jos pelaaja myy tunnistamattoman esineen luvaten sen olevan tietty esine, vaikkei se olisikaan väitetty esine, hänen täytyy tarjota ostajalle palautusoikeus, ellei hän halua tekoansa kohdeltavan huijauksena. Lisätietoa voit saada tästä viestiketjusta.

  Mutta kaikista tärkeimpänä sääntönä on pitää hauskaa Wynncraftissa. Käytä maalaisjärkeä, ja nauti pelistä!
   
 2. Antikythera

  Antikythera Dont tag me HERO

  Messages:
  78
  Likes Received:
  175
  Trophy Points:
  37
  Minecraft:
  respect to this person, he did something
   
 3. Bliss

  Bliss cool HERO

  Messages:
  86
  Likes Received:
  642
  Trophy Points:
  61
  Guild:
  Minecraft:
  You should probably change the title of the thread so that the Finnish players could find it via forum's search if your intent was to help them.
   
  _hugh and Aarontti like this.
Thread Status:
Not open for further replies.